Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019
joomla templates
You are here:Manolis-Stones»Λατομεία

Σχιστόλιθος Καρύστου:

Ο σχιστόλιθος Καρύστου, γεννήθηκε όπως και το μάρμαρο πριν από δεκάδες εκατομμύρια χρόνια στα έγκατα της γης και εν συνεχεία αναδύθηκε στην επιφάνεια.    Ανήκει στην κατηγορία των μεταμορφωμένων πετρωμάτων. Τα μεταμορφωμένα πετρώματα προέρχονται από την μεταμόρφωση

εκρηξιγενών ή ιζηματογενών όταν αυτά βρεθούν κάτω από νέες συνθήκες πίεσης και θερμοκρασίας.

Η αλλαγή των φυσικών συνθηκών έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία νέου ιστού ή και τον σχηματισμό νέων ορυκτών με αποτέλεσμα την αλλαγή της ορυκτολογικής  σύστασης του αρχικού πετρώματος.


Λατομεία

Έχοντας πρόσβαση στα καλύτερα ποιοτικά κοιτάσματα πετρωμάτων Καρύστου, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε μεγάλη ποικιλία και κορυφαία ποιότητα  προϊόντων για την κάλυψη κάθε κατασκευαστικής ανάγκης.

Η επιχείρηση διαθέτει δυο λατομεία από τα οποία εξορίσει όλους τους τύπους πέτρας.

Το λατομείο στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης, ξεχωρίζει για τα μεγάλα σε μέγεθος κομμάτια σχιστόλιθου που προσφέρει, τα οποία είναι εξαιρετικά ανθεκτικά .

Το έτερο λατομείο μας βρίσκετε στην περιοχή Μελισσώνας, πλησίον του όρους ‘Οχη, και φημίζετε για τα έντονα και γεμάτα ζωντάνια χρώματα που έχουν τα πετρώματα του. 

Τα λατομεία μας λειτουργούν όλο τον χρόνο και ο όγκος των πετρωμάτων που εξορύσσετε  εξαρτάτε από της παραγγελίες και την εκάστοτε ζήτηση του προϊόντος.

Έχοντας πάνω από όλα σεβασμό προς το περιβάλλον, εκτελούμε προγράμματα αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στον χώρο του λατομείου. Ποιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει την κάλυψη παλαιών λατομείων με ειδικό χώμα, προϊόν κομποστοποίησης και εν συνεχεία την δενδροφύτευση τους με δένδρα και θάμνους που προϋπήρχαν στην περιοχή.